torsdag 20 december 2012

Julstressa icke!

I år känner jag ingen julstress. Det är som om jag gjort en tyst överenskommelse med mig själv att undvika sånt jag vet stressar mig. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag shoppat nästan alla julklappar på nätet. Jag har inte bakat lika mycket som tidigare år till klassföreståndare eller förskolefröknar och har heller inte haft så många bjudningar hemma. Framför allt delegerar jag mer och då främst till mannen här hemma, det är han som skriver inhandlinglistor i år och det är meningen att vi tillsammans köper och lagar maten. Jag har släppt kontrollen (något) och den där nerven, den som jag kallar julstressnerven, den håller sig lugn och det har den gjort nästan hela tiden.

Förutom igår! Då gjorde den sig påmind under ett par sekunder innan jag lyckades kontrollera den, oj, oj vad nära det var att jag släppte loss odjuret!


Igår kväll då jag i förbifarten frågade mannen när han tyckte vi skulle inhandla julmaten, säger han "det kan vi väl göra någon gång nästa vecka" och fortsatte sedan som om ingenting!
Och när jag i förvånansvärd LUGN ton sade "det är julafton på måndag", svarade han
"men då handlar vi väl på söndag, då".
Helt oberörd!

Här pågår ingen avancerad planering, det förstod jag i den stunden, men heller ingen nämnvärd stress och jag tänker att ååhh, vad jag lär mig nyttiga saker av min totalt oorganiserade man! Och det är så jag kommer att tänka när jag skickar iväg honom på söndag för att handla!

Chao

3 kommentarer:

 1. Låter mycket bra och jag är glad för din skull! Det är många av oss som borde läsa det du skriver och ta till sig! Kram

  SvaraRadera
 2. Va skönt det är så det ska va! :)

  SvaraRadera
 3. Hovkonditorn, ja flera borde kanske tänka så men vi har så höga krav på oss,..

  Jenny, visst är det så!

  SvaraRadera