OM MIG

Jag var ett introvert barn som växte upp i en extrovert, bullrig familj där det mest pratades politik. När familjen ville umgås, tog jag en bok ur bokhyllan, och smet undan för att läsa och hitta tystnaden. Min farmor Doris kom ofta på besök. Hon var en stor inspiration i mitt liv. Med sitt kolsvarta hår som med tiden blev platinablont, och blodröda naglar, var hon nästan som en av karaktärerna i mina böcker. Hon älskade att berätta historier, extraordinära berättelser om hennes spännande förflutna. Det var nog där intresset för en bra berättelse tog sin början.
Möss och fåglar är det värsta jag vet. Möss för att de är små och snabba och väldigt, väldigt äckliga. Fåglar för att jag för länge sen såg filmen Fåglarna, av Alfred Hitchcock. Jag har en ständigt återkommande mardröm: Jag är klädd i en alldeles för trång klänning, flera storlekar mindre, och jag kämpar för att få av mig den. Det går inte. Då tittar jag ner och ser att det är en tvångströja.

Jag föddes i Lund, mina föräldrar flydde till Sverige från diktaturens Chile under sjuttiotalet. Idag bor jag i storstaden med min familj; en filmfantast, en gamer och två mindre varelser. Just nu skriver jag på mitt första skönlitterära manus som jag hoppas blir klar med under 2017.
Jag är diplomerad lektör, har läst en ettårig grundkurs i litterär gestaltning och praktisk svenska på universitetet. Sedan tidigare har jag jobbat/är utbildad klassisk musiker och redovisningsekonom. Jag startade min första bakblogg Cutecakes 2009, som senare flyttades hit till Fröken Luisa.
Vill du komma i kontakt med mig är du välkommen att mejla på info(at)pmwilson.se
Paulina Martinez Wilson
Jag har gett ut e-boken 12 sydamerikanska bakverk och desserter. Här har jag samlat mina bästa sydamerikanska recept, godsakerna jag åt som barn. Boken finns att köpa på de flesta nätbokhandlarna och finns även att låna på bibliotek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar