Mina godaste lussebullar Ni vet väl att man inte behöver forma lussekatterna sådär som man formar lussekatter. Det tar tid, och inte blir de godare. Ibland vill man bara att de ska vara runda, luftiga, ljuvliga och lite extra söta. Precis så smakar de här lussebullarna. Allra godast smakar dem dagen efter, när man värmt upp dem i ugnen. Ingredienser 50 g/1 paket jäst för söt deg 150 g smör 5 dl mjölk/vatten 1 burk kesella 10% 2 paket saffran á 0,5 g 3 dl socker lite salt c.a 17-18 dl vetemjöl russin 1 ägg pärlsocker *Receptet går att halvera. 1) Gör så här Smula jästen i en stor bunke/hushållsassistent. Smält smöret i kastrull/mikrougn. Värm upp mjölken (fingervarm). Häll smöret/mjölken över jästen. Rör om så att jästen smälter. Häll i resterande ingredienser, kesella, saffran, socker, salt. Blanda sist in vetemjölet, i omgångar. När degen släpper från bunkens kant är degen färdigjobbad. Låt degen jäsa under duk ca. 30 min. 2) Knåda degen lätt. Tillsätt lite mjöl om de...