Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från november 29, 2015

Saffransskorpor till första advent

Ljuvliga saffransskorpor! Idag är det första advent och hemma fikar vi med lussekatter, dadlar med Camenbertost, pepparkakor och saffransbiscotti. Till detta dricker vi glögg och julmust. Idag blir det premiär för saffransbiscotti, eller saffransskorpor! Dessa små, söta skorpor som sambon tjatat om att jag ska baka. Jag trodde att de var jobbiga att baka, men det visade sig vara fel. Dessa små godingar är ju superenkla att få till! Dessutom behövde jag inte skålla och skala mandeln som jag trodde. Det går bra att ha kvar skalet. Glad första advent! Ingredienser 100 g smör 1 g saffran (2 påsar) 2 ägg 1,5 dl strösocker 5 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1,5 dl sötmandel rörsocker (frivilligt) Gör såhär Sätt ugnen på 175 grader. Mät upp mandeln och grovhacka den. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. Häll i de torra ingredienserna och mandeln och blanda till en deg. Gör tre längder av degen och lägg på en plåt. Platta till dem. S...