Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från mars 8, 2015

Lite nyheter

Jag har lagt upp en ny kategori, Glutenfritt. Jag kommer att lägga in alla glutenfria recept där så att ni hittar dem lättare och slipper scrolla runt bland alla andra kategorier. Ljuvliga chokladbiskvier..och de är glutenfria! RECEPT Biskvier c.a 30 st Botten 400 g mandelmassa 3 äggvitor 2 dl socker Sätt ugnen på 175 g Riv mandelmassan fint och blanda med äggvitorna och sockret. Vispa ett par minuter till en jämn smet.  Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt, ungerfär en matsked, och grädda i c.a 13 min eller tills de blivit ljusbruna.  Låt svalna. Om bottnarna inte lossnar kan man vända bakplåtspappret nedåt och pensla baksidan med lite kallt vatten, så lossnar de enkelt. Fyllning 200 g mjukt smör 2 tsk vaniljsocker 1,5 dl florsocker (smaka av tillsätt ev. mer om det behövs) 3 äggulor 2-3 tsk kakao Vispa samman ingredienserna till en jämn smet. Ställ i kylskåpet så att den stelnar lite.  Fyll sedan undersidan (platta sidan) av bottnarna. Försö...

Hasselnötstoppar/Nöttoppar

Idag bjuder jag på enkla, men ljuvliga Hasselnötstoppar som smälter i munnen. Inuti är de mjuka men utanpå knapriga. Och de är glutenfria! Det som är viktigt att tänka på är att använda mjukt smör. Det ska vara så pass mjukt att det går att arbeta in i kakdegen. Smält inte smöret för då är risken att topparna blir som platta kakor. Cirka 25 st Sätt ugnen på 175 grader 50 g mjukt smör (inte smält) 150 g malda hasselnötter 1 dl strösocker 1/2 tsk snabbkaffe 2 tsk vaniljsocker 1 ägg Garnering hasselnötter Förbered en plåt med bakplåtspapper. Mät upp 150 g hasselnötter och mal dem i en mandelkvarn. Blanda alla ingredienserna för hand till en smidig kakdeg. Rulla små bollar och lägg dem på plåten. Tryck i en hasselnöt i varje boll. Grädda i cirka 12-14 minuter så att de får en lätt gyllenbrun ton.