Jag har lagt upp en ny kategori, Glutenfritt. Jag kommer att lägga in alla glutenfria recept där så att ni hittar dem lättare och slipper scrolla runt bland alla andra kategorier.
Biskvier c.a 30 st
Botten
400 g mandelmassa
3 äggvitor
2 dl socker
Sätt ugnen på 175 g
Riv mandelmassan fint och blanda med äggvitorna och sockret. Vispa ett par minuter till en jämn smet.
Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt, ungerfär en matsked, och grädda i c.a 13 min eller tills de blivit ljusbruna.
Låt svalna.
Om bottnarna inte lossnar kan man vända bakplåtspappret nedåt och pensla baksidan med lite kallt vatten, så lossnar de enkelt.
Fyllning
200 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker (smaka av tillsätt ev. mer om det behövs)
3 äggulor
2-3 tsk kakao
Vispa samman ingredienserna till en jämn smet. Ställ i kylskåpet så att den stelnar lite.
Fyll sedan undersidan (platta sidan) av bottnarna. Försök att få dem lite toppiga med hjälp av fyllningen.
Ställ dem i kylskåpet så att fyllningen blir kall.
Överdraget
400 g mörk choklad
Smält chokladen försiktigt i micron eller i en skål över en kastrull med sjudande vatten (vattenbad). Låt chokladen svalna något. Doppa försiktigt biskvierna och låt överflödet av choklad rinna av. Ställ i kylskåpet och låt chokladen stelna.
Ljuvliga chokladbiskvier..och de är glutenfria!
Biskvier c.a 30 st
Botten
400 g mandelmassa
3 äggvitor
2 dl socker
Sätt ugnen på 175 g
Riv mandelmassan fint och blanda med äggvitorna och sockret. Vispa ett par minuter till en jämn smet.
Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt, ungerfär en matsked, och grädda i c.a 13 min eller tills de blivit ljusbruna.
Låt svalna.
Om bottnarna inte lossnar kan man vända bakplåtspappret nedåt och pensla baksidan med lite kallt vatten, så lossnar de enkelt.
Fyllning
200 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker (smaka av tillsätt ev. mer om det behövs)
3 äggulor
2-3 tsk kakao
Vispa samman ingredienserna till en jämn smet. Ställ i kylskåpet så att den stelnar lite.
Fyll sedan undersidan (platta sidan) av bottnarna. Försök att få dem lite toppiga med hjälp av fyllningen.
Ställ dem i kylskåpet så att fyllningen blir kall.
Överdraget
400 g mörk choklad
Smält chokladen försiktigt i micron eller i en skål över en kastrull med sjudande vatten (vattenbad). Låt chokladen svalna något. Doppa försiktigt biskvierna och låt överflödet av choklad rinna av. Ställ i kylskåpet och låt chokladen stelna.


Kommentarer
Skicka en kommentar