Ljuvliga saffransskorpor!
Idag är det första advent och hemma fikar vi med lussekatter, dadlar med Camenbertost, pepparkakor och saffransbiscotti. Till detta dricker vi glögg och julmust.
Idag blir det premiär för saffransbiscotti, eller saffransskorpor!
Dessa små, söta skorpor som sambon tjatat om att jag ska baka. Jag trodde att de var jobbiga att baka, men det visade sig vara fel. Dessa små godingar är ju superenkla att få till! Dessutom behövde jag inte skålla och skala mandeln som jag trodde. Det går bra att ha kvar skalet.
Glad första advent!
Ingredienser
- 100 g smör
- 1 g saffran (2 påsar)
- 2 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 dl sötmandel
- rörsocker (frivilligt)
Gör såhär
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mät upp mandeln och grovhacka den.
- Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
- Häll i de torra ingredienserna och mandeln och blanda till en deg.
- Gör tre längder av degen och lägg på en plåt. Platta till dem. Strö rörsocker över dem. Grädda i mitten av ugnen i ca. 25 minuter.
- Ta ut plåten och sänk ungstemperaturen till 125 grader.
- Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor. Ställ plåten i ugnen igen.
- Torka skorporna i 10 minuter och stäng sedan av ugnen. Låt skorporna stå och torka i eftervärmen eller över natten.

Vilken jättefin blogg du har, blir så inspirerad! Har du tid får du gärna ta en liten titt på min blogg så kan vi inspirera varandra. Du hittar min blogg på http://www.bakochsmak.se
SvaraRaderaHoppas du har en bra dag och en god fortsättning!
Bak&Smak