Klassisk knäckrecept
I helgen gjorde jag årets första knäck, långt innan jag brukar göra det. Men jag måste ju testa om receptet fortfarande håller.
Ingredienser
2 dl ljus sirap
2 dl grädde
2 dl strösocker
50 g hackad mandel
25 g smör
2 dl grädde
2 dl strösocker
50 g hackad mandel
25 g smör
- Koka upp sirap, grädde och socker i en mellanstor, tjockbottnad kastrull på medelhög/hög värme (undvik en liten kastrull, skummet svämmar över i början.
- Sänk värmen och koka under omrörning. När kolan blir mörk och känns seg, gör kulprovet: droppa ner lite av kolan i ett glas med kallt vatten. Går det att forma en seg, fast kula av den, är kolan färdig.
- Dra bort från värmen. Rör ner mandel och smör och blanda.
- Fördela kolan i knäckformar med hjälp av två teskedar. Frys in eller låt stelna i kylskåpet.
Trevlig advent!
Hej !Tack för din kommentar hos mej.. Jag har ögonen på en stor vit ram som jag tror jag skulle vara fin =)
SvaraRaderaRoligt med knäck, längtar oxså efter julen o få greja !!
Kramar
Åh, att du vågat göra knäck allaredan. Har varit sugen på knäck ett tag nu, kanske det inte är alldeles för tidigt nu då... :)
SvaraRadera