Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från oktober 16, 2011

Knäck

Klassisk knäckrecept I helgen gjorde jag årets första knäck, långt innan jag brukar göra det. Men jag måste ju testa om receptet fortfarande håller.  Ingredienser  2 dl ljus sirap 2 dl grädde 2 dl strösocker 50 g hackad mandel 25 g smör Koka upp sirap, grädde och socker i en mellanstor, tjockbottnad kastrull på medelhög/hög värme (undvik en liten kastrull, skummet svämmar över i början. Sänk värmen och koka under omrörning. När kolan blir mörk och känns seg, gör kulprovet: droppa ner lite av kolan i ett glas med kallt vatten. Går det att forma en seg, fast kula av den, är kolan färdig. Dra bort från värmen. Rör ner mandel och smör och blanda. Fördela kolan i knäckformar med hjälp av två teskedar. Frys in eller låt stelna i kylskåpet. Trevlig advent!