lördag 8 december 2012

Tankar om tid & baktips..

Jag har just förlorat 15 minuters tid genom att skrapa bort snö och is från mig bil. 15 minuter till ingenting! Men så börjar jag fundera att vad är det som säger att just alla minuter i livet ska fyllas med meningsfulla saker att det ska göras så mycket hela tiden. Det är kanske så att just dem där minuterna man inte ägnar åt någonting är livet som rullar. Funderar jag ännu mer så hann jag faktiskt tänka ganska mycket under de där minuterna dessutom. Jag funderade på detaljer som gäller min sång inför kommande konsert. Mest tekniska detaljer som att inte släppa stödet efter en stark ton utan låta stödet följa med hela frasen ut särskilt när jag är på väg ner tonmässigt. Jag tänkte också på att hålla en rakare linje i fraserna låta varje ton ligga nära, nära den andra och att börja varje fras i lugn och låta den växa....ja tänker jag efter riktigt noga var inte de där 15 minuterna förlorad tid alls, utan viktig tid..

Här får ni lite tips inför andra advent!

KnäckCola de mono

Lingonfudge

Chokladtryffel


Chao

torsdag 6 december 2012

Saffransmacarons

Ljuvliga, små saffransmacarons som gick åt nästan direkt här hemma. Jag har följt detta recept, den enda skillnaden var att jag tillsatte ett kuvert ( 0,5 g) saffran i mandel/florblandningen. Fyllningen består av mjukt smör som jag har vispat luftigt, florsocker, vaniljsocker och saften av 1 lime vilket gav en fräsch smak i kombination med saffranssmaken.Jag köpte apotekets saffran som enligt de själva är av väldigt god kvalitet. Jag tyckte att den gav mycket smak och det räcker med ett kuvert, alltså 0,5 g.

Chaooonsdag 5 december 2012

Vinterstorm....& presenttips..

Den kalla vinden biter mig i ansiktet och jag ser knappt vägen framför mig. Varenda muskel i min kropp spänner när jag koncentrerat kämpar mig upp för den långa backen med barnvagnen framför mig. Den mjuka, vita snön fastnar i hjulen och jag måste ta mig ut på bilvägen för att kunna dra den. Bakom mig hör jag en barnröst "mamma, vänta" Det är mitt barn som hamnat efter. Jag vänder mig om och i samma stund blåser vindsskyddet av vagnen. Jag är snabbt och fångar upp den i luften med min vänstra hand. Jag sätter tillbaka den på vagnen, spänner åt den hårdare. "Mamma", hör jag. Nu står han bredvid mig och ser rädd ut. Hans kinder är röda och jag ser hur hans mun formar ord som jag måste anstränga mig för att höra. Vi går vidare och när vi närmar oss målet ser jag en man som bär ett bylte. Ett barn. Mannen och barnet är helt vita av snön. När mannen ser oss nickar han och säger något som jag inte uppfattar, det enda ord jag hör är möjligtvis "kallt". Jag nickar tillbaka och går vidare och där framför oss ser vi grinden. Jag tar av mig ena vanten för att få upp kedjan och huden gör ont, något annat kan jag inte beskriva det som. Snabbt tar jag på mig vanten igen. Äntligen, äntligen är vi framme.


Klockan är 08:45 och vi har just kommit fram till dagiset....

Från vardagsdramatik (har så mycket fantasi..) till ett enkelt tips! Den här årstiden händer det kanske oftare att man går iväg till folk och man har med sig en blomma eller något annat som gå-bortpresent. Tar man med sig blommor och har överbliven tapet kan man göra ett kon att ha som omslagspapper! Enkelt & fint!


Chao
måndag 3 december 2012

Måndagstankar

Herreguuud så kallt! Jag minns då jag var barn och jag envisades med att gå ut med fuktigt hår och håret blev som istappar. Så var det i morse!


Hemma har jag införskaffat mig två mjuka, sköna plädar som jag kan vira in mig i när det känns kyligt. Som igår kväll då min fyraårige son lade sig bredvid mig i soffan och han kände med handen längs pläden och sa allvarligt "är det här en björn?".
Jag svarade " ja, och jag är din björnmamma och du är min björnunge..."
Han såg upp på mig och skakade på huvudet "jag är ingen björnunge och du, du är min mamma!"
Vad larvig jag är....han har ju rätt, vaddå björnmamma..

Chaosöndag 2 december 2012

Första advent

Det är första advent och här hemma julpyntar vi för fullt i denna stund!

Jag har samlat mina favoritrecept inför advent. Själv har jag inte hunnit baka i helgen tråkigt nog då det har varit hektisk med avskedsmiddag för bästa väninnan som reser långt bort under en låång tid..och jobb och senare idag har vi adventsmiddag hemma hos min bror.

Men till er som bakar:

Mjuk pepparkaka med lingongräddeMascarponecheesecake på pepparkaksbotten

Torta di Riso

Lussekatter

Mjuk pepparkakstårtaChao