torsdag 6 december 2012

Saffransmacarons

Ljuvliga, små saffransmacarons som gick åt nästan direkt här hemma. Jag har följt detta recept, den enda skillnaden var att jag tillsatte ett kuvert ( 0,5 g) saffran i mandel/florblandningen. Fyllningen består av mjukt smör som jag har vispat luftigt, florsocker, vaniljsocker och saften av 1 lime vilket gav en fräsch smak i kombination med saffranssmaken.



Jag köpte apotekets saffran som enligt de själva är av väldigt god kvalitet. Jag tyckte att den gav mycket smak och det räcker med ett kuvert, alltså 0,5 g.

Chaoo



måndag 3 december 2012

Måndagstankar

Herreguuud så kallt! Jag minns då jag var barn och jag envisades med att gå ut med fuktigt hår och håret blev som istappar. Så var det i morse!


Hemma har jag införskaffat mig två mjuka, sköna plädar som jag kan vira in mig i när det känns kyligt. Som igår kväll då min fyraårige son lade sig bredvid mig i soffan och han kände med handen längs pläden och sa allvarligt "är det här en björn?".
Jag svarade " ja, och jag är din björnmamma och du är min björnunge..."
Han såg upp på mig och skakade på huvudet "jag är ingen björnunge och du, du är min mamma!"
Vad larvig jag är....han har ju rätt, vaddå björnmamma..

Chao



söndag 2 december 2012

Första advent

Det är första advent och här hemma julpyntar vi för fullt i denna stund!

Jag har samlat mina favoritrecept inför advent. Själv har jag inte hunnit baka i helgen tråkigt nog då det har varit hektisk med avskedsmiddag för bästa väninnan som reser långt bort under en låång tid..och jobb och senare idag har vi adventsmiddag hemma hos min bror.

Men till er som bakar:

Mjuk pepparkaka med lingongrädde



Mascarponecheesecake på pepparkaksbotten

Torta di Riso





Lussekatter

Mjuk pepparkakstårta



Chao