Jag har sedan länge varit sugen på att baka en kladdkaka med just After Eight, som en variation på den vanliga kladdkakan. Så det har jag gjort och just nu sitter jag och njuter av en liten bit och undrar om jag kommer få i mig någon middag efter det här. Men det tror jag, och det är möjligt att det slinker in ännu en liten bit efter middagen, som efterrätt!
Jag har använt råsocker istället för vanligt socker, det ger en knäckig smak som jag verkligen gillar.
Receptet får ni såklart!
8-10 bitar
Sätt ugnen på 175 grader
Recept
125 g smör
100 g After Eight
2 st ägg
1 1/2 dl råsocker eller farinsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
Glasyr
50 g smör
0,5 dl grädde
100 g After Eight
Gör så här
- Smält smöret och After Eight rutorna i en liten kastrull och ställ åt sidan.
- Vispa ägg och råsocker ljust och luftigt i en skål.
- Rör ner vaniljsocker, kakao, salt och vetemjöl under vispning.
- Häll i smör/after eight i äggsmeten.
- Smörj en rund form cirka 20 cm i diameter.
- Häll smeten i formen och grädda i 18 min. Låt svalna.
- Smält alla ingredienser till glasyren i en liten kastrull.
- Låt glasyren svalna och tjockna innan du brer på den.
- Ställ kakan i kylskåpet så att glasyren får rätt konsistens.
Servera i mindre bitar med en klick grädde. Gott!
Chao