Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från december 9, 2018

Lussekatter

Nu är det äntligen dags att baka egna lussekatter efter att ha avsmakat alla möjliga köpelussekatter Mina egna lussekatter blir luftiga, mjuka och väldigt goda om jag får säga det själv, bakade med äkta smör & saffran förstås. 50 g/1 paket jäst för söt deg 150 g smör 5 dl mjölk 1 burk kesella 10% 2 paket saffran á 0,5 g 3 dl socker lite salt c.a 17-18 dl vetemjöl russin 1 ägg Gör så här Smula jästen i en stor bunke/hushållsassistent. Smält smöret i kastrull/mikrougn. Häll sedan i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Häll smör/mjölkblandningen över jästen. Rör om så att jästen smälter. Häll i resterande ingredienser, kesella, saffran, socker, salt. Låt maskinen jobba en stund så att alla ingredienser blandas väl. Blanda sist in vetemjölet. När degen släpper från bunken är den färdig. Täck med en köksduk och låt degen jäsa ca 30 min. Knåda degen lätt. Ta ur degstycken, forma lussebullarna och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Tryck i ett ...