lördag 6 september 2014

Och lite kärlek också...sharing is caring

Nu är knappen med länkar till andra bakbloggar uppe! Låt oss sprida lite kärlek till andra bloggar som drivs av duktiga och inspirerande personer :)Listan är långt ifrån klar, har du några förslag på bakbloggar som borde vara med eller har DU en bakblogg som du vill ska vara med, kontakta mig då genom att lämna ett meddelande eller maila
frokenluisa@hotmail.com

fredag 5 september 2014

Ny knapp till receptet för HÖG TÅRTBOTTEN

Jag har lagt till en knapp som leder direkt till receptet för Hög tårtbotten. Knappen syns i raden av knappar under headern och läser man bloggen på mobilen får man trycka på Startsida-knappen och så får man upp alla knapparna.

Detta recept är utan tvivel bloggens mest besökta sida så jag vet att massor av er läsare har använt den och verkar gilla den :)

Receptet har 11327 visningar och det är ganska fantastiskt!

Så nu vet ni, ni behöver inte leta upp receptet bland alla andra utan den finns en knapp som leder direkt till den.


En bild på en av tårtorna där jag har använt mig av receptet för Hög tårtbotten.


tisdag 2 september 2014

Silviakaka i långpanna

Häromdagen hade vi lite extra folk hemma och jag blev sugen på att baka något. Men eftersom jag vet vilka gottegrisar alla i min familj är och hur mycket de äter när det väl finns sötsaker hemma, så behövde jag något extra stort så att det skulle räcka till alla. Då kom jag att tänka på långpannekakan! 

Förresten är Silviakakan den ljusa motsvarigheten till Kärleksmumskaka i långpanna, också riktigt gott.


Silviakakan är en kaka med glasyr som jag smaksätter med antingen lime eller citron. Jag gräddar den i långpannan som hör till ugnen och det blir cirka 35-40 bitar beronde på hur stora bitar man skär.Kaka
6 st ägg
4 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
6 tsk bakpulver
2 dl ljummet vatten
1 dl pressad limejuice eller citronjuice
6 dl vetemjöl

Glasyr
300 g smör
3 dl strösocker
2 st äggulor
3 tsk vaniljsocker
1 st lime eller citron, skalet

Kokosflingor

Kaka
Sätt ugnen på 175 grader och smörj in långpannan cirka 40*35 cm, med smör eller lägg bakplåtspapper i botten.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. 
Rör ner vaniljsocker, bakpulver, ljummet vatten, limejuice och avsluta med vetemjölet. Vispa till en jämn och slät smet.
Häll smeten i långpannan och grädda i cirka 20-25 min (beroende på ugn). Använd en teststicka, är den torr är kakan klar. Låt kakan svalna i formen.

Glasyr:
Smält smör och socker i kastrull på medelvärme. Tillsätt vaniljsocker, limeskal, äggulor och låt sjuda ett par minuter så att den tjocknar en aning. Dra bort kastrullen från värmen och låt glasyren svalna en stund.
Häll glasyren över kakan.
Strö över kokosflingor.
Skär ut rutor och servera.

Chao