Fantastisk god persikotarte! Den avnjutes bäst ljummen med vaniljsås eller vaniljglass. Persikorna kan även bytas ut mot äpplen, blir jättegott det med! Sätt ugnen på 200 g Pajdeg 150 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk farinsocker 1 äggula 1 tsk kanel Jobba ihop en deg, forma den till en boll och tryck ut den i en pajform. Nagga den med en gaffel och grädda den i c.a 8-10 min. Fyllning 1 burk c.a 800 g, persikohalvor i lag 1,5 dl aprikosmarmelad 2 msk vitt vin (alt. vatten) 1 msk vatten Värm marmeladen med vitt vin och vatten i en kastrull. Skär persikohalvorna i fina skivor och lägg dem på den avsvalnade pajdegen. Bre marmeladblandningen jämnt över persikohalvorna och grädda i 175 g c.a 25-30 min. Chao!