torsdag 12 april 2012

Mjuk pepparkaka med lingongrädde/yoghurtfrosting

En härlig doft sprider sig i köket när man bakar dessa mycket goda julcupcakes som består av mjuk pepparkaka med lingongrädde & yoghurt. Mamma smakade på dem tyckte att de var något av det godaste hon ätit i cupcakesformat. Och det måste jag säga är ett väldigt bra betyg. Så sätt igång att baka dem, ni kommer inte att ångra er!


Sätt ugnen på 225 g

Recept 
100 g smör
2 1/2 dl farinsocker
2 ägg
1 1/2 dl filmjölk
1, 5 tsk kanel mald
1 tsk kryddnejlika mald
1 tsk ingefära mald
1 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl

Vispa ihop smör och farinsocker och tillsätt sedan ett ägg i taget.
Tilsätt filmjölk och kryddor.
Tillsätt vetemjöl.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda i nedersta falsen c.a 10-15 min. Använd teststicka, är den torr när den kommer ut är de färdiga.

Frosting
2 dl grädde
2 dl turkisk yoghurt 10%
c.a 6 msk lingonsylt
1 dl florsocker

Vispa grädden hårt och blanda i resten av ingredienserna. Låt stå i kylen en stund innan du fördelar den på muffinsarna.

Chaooo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar