torsdag 12 april 2012

Kardemummacupcakes med crunch

Jag älskar doften av kardemumma! Här ser ni några kardemummacupcakes med crunch, eller kallas det för crumble? Ingen aning men jag gillar namnet crunch! Frostingen är en enkel creamcheese som passar perfekt med kardemummasmaken.
Crunch
Smör
Havregryn
Riven kokos
Russin
Mjöl
socker

Jag började med 75 g smör och blandade i resten av ingredienserna till en crunchig smet. Listo!

Muffins  
Sätt ugnen på 175 g

3 ägg
2,5 dl strösocker
125 g smör
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3 % (man kan byta ut 1 dl mjölk mot filmjölk eller yoghurt)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Vispa ägg & socker ljust & luftigt. Blanda i det smälta smöret och sedan resten av ingredienserna. Häll smeten i muffinsformar och lägg lite crunch i varje form. Grädda i c.a 20 min.

Cream cheese frosting
200 g philadelphiaost
c.a 2 dl florsocker
Saft av 1 lime (alt. 1-2  tsk vaniljsocker)

Vispa ingredienserna och låt stå i kylskåpet ett tag innan du använder den.

Chao



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar