torsdag 12 april 2012

Äpple & kanelcupcakes med cream cheese frosting

Lagom till helgen delar jag med mig av ett recept på Äpple & kanelcupcakes, som legat bland mina utkast. Det är enkelt att baka dem och det blir ungefär 10-12 stycken cupcakes.

Som ni ser har jag dekorerat cuppisarna med röda sugarpasteblommor, det blir en fin detalj, tycker ni inte?


Smet till cupcakes
2 ägg
1,5 dl socker
125 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 dl naturell yoghurt eller filmjölk
4 dl vetemjöl
1-2 äpplen, skalade och skivade
kanel & socker

Cream cheese frosting
200 g Philadelphiaost Original
50 g mjukt smör
2-3 dl florsocker (pröva dig fram)
1 lime, pressad saft eller 2 tsk vaniljsocker

Smet till cupcakes
  • Sätt ugnen på 175 grader och ställ fram 10-12 st cupcakesformar på en ungsplåt.
  • Skala och skiva äpplena och skär dem i små bitar. Rulla bitarna i kanel och socker.
  • Vispa ägg och socker i en skål, ljust och pösigt.
  • Rör ner smält smör.
  • Rör ner resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
  • Häll smeten i formarna och tryck ner några äppelbitar i varje form. Grädda i cirka 12-15 minuter, eller tills de är gyllenbruna ovanpå och torra inuti. Låt svalna.
Cream cheese frosting
  • Vispa ihop ingredienserna och låt stå i kylskåpet ett tag innan du använder frostingen. Spritsa eller skeda över frostingen.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar