Här presenterar jag ett gammalt recept från min första bakblogg Cutecakes, en ljuvlig citronmoussetårta med hemgjorda marängbottnar. Här använder man 6 ägg där man separerar äggulan från äggvitan. Tänk på att äggvitan måste vara helt fri från äggula, annars blir det ingen maräng. Även skålen man där man vispar marängen ska vara ren och fri från fett. Bäst är det att vispa maräng i en aluminiumskål. Marängen är färdig när man kan vända skålen upp och ner, utan att den rör sig. Marängbotten 6 äggvitor 1 tsk pressad citronjuice 3 dl strösocker Sätt ugnen på 150 grader Rita 2 cirklar på ett bakplåtspapper, använd en löstagbar form som mall c.a 24-26 cm i diameter. Vispa äggvitor och citronjuice fluffigt och rör ner sockret i omgångar. Bre ut marängen i cirklarna, lämna marginal eftersom de flyter ut något under gräddningen. Grädda i mitten av ugnen under 1 timme. Låt marängen svalna. Lemoncurdmousse 6 äggulor 3 citroner, saft och finrivet skal 2,5 dl strösocker 1...