I mitt projekt "rädda bruna och mjuka bananer från att slängas " :) ingår BANANKAKA MED GLASYR sedan tidigare och nu kommer här ett nytt recept för just detta ändamål! En god och ljuvligt krämig ostkaka med 2 mogna bananer, Philadelphia ost och yoghurt som också kan ersättas av filmjölk. Den är enkel att göra och kan serveras med en klick sylt eller marmelad. Cirka 8 bitar 2 mosade bananer 3 ägg 2 dl grädde 200 g Philadelphiaost Original 1 dl yoghurt eller filmjölk 1 dl vetemjöl 1 3/4 dl socker 2 tsk vaniljsocker Förvärm ugnen till 175 g och smörj eller lägg bakplåtspapper i en avlång brödform. Mosa bananerna och vispa med äggen. Rör ner grädde, Philadelphiaost, yoghurt, socker, vaniljsocker och avsluta med vetemjölet. Vispa till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i cirka 45-50 minuter eller tills kakan fått färg och är torr inuti. Testa med en provsticka.