torsdag 22 november 2012

Chanelväska kanske....i tårtform

Imorgon kväll ska jag "assistera" en kompis då vi tillsammans ska ge oss på äventyret att baka en tårta och försöka få den att se ut som en rosa Chanelväska. Lite nervöst är det, det var ett tag sedan jag bakade en tårta.


Ungefär så här är det meningen att den ska se ut..


Nyss gjorde jag Marshmallowfondant. Det här receptet är väldigt populärt här på bloggen och det är faktiskt väldigt bra måste jag säga, snabbt och enkelt!Jag passade på att färga den rosa på en gång...


Chao

söndag 18 november 2012

Baka Macarons! Tips!

Det är söndag och redan är det mörkt. Jag luras att tro att det är natt. Dagen har varit småseg efter en orolig sömn. Gick upp tidigt, åt frukost och åkte iväg till kyrkan för att öva sång. Rösten var inte på topp. Raspig i halsen och spår efter min långa förkylning finns ännu kvar. Vet att jag måste se till att öva mer regelbundet. Det handlar om muskler som måste hållas i trim

Lokalen där jag övar heter Lillkyrkan. Det är en lokal som används för borgerliga begravningar, alltså inte kristna. Utanför det lilla köksfönstret ser jag gravstenarna. Vissa skräms av tanken av att öva i en sådan lokal. Jag erkänner att jag ibland också varit rädd, särskilt när jag övat sena kvällar under vintern. Men för det mesta blir jag inte rädd utan brukar typ hälsa på dem vars själar fortfarande hänger kvar och sedan strax innan jag går så tackar jag för denna gång och sätter igång larmet, låser och går hem. 


Efter att ha övat åkte jag hem och vi gjorde oss i ordning för att åka och äta lunch hos mamma. På vägen handlade vi glass på Lidl till barnen. Och där hittade jag malda mandlar, hasselnötter och kokos. Alldeles perfekt för den som vill baka Macarons. Då slipper man jobbet med att skålla och mala mandeln.


Dessa används till Macarons...Malda hasselnötter kan jag använda till Budapestrullen...


Men vad kan jag använda mald kokos till? Ge mig gärna förslag!


Chao