Till påsk bakade jag den här goda chokladtårtan! Skillnaden mellan denna tårta och den jag har delat med mig innan, den här chokladtårtan är att jag har använt matolja som fett istället för smör, och bakpulver istället för bikarbonat. Chokladglasyren är samma som i det andra receptet, men med ett tillägg: det går lika bra att använda florsocker som sötma i chokladglasyren (som annars kan smaka något beskt) istället för honung. Den här tårtan är mäktig och smakar mycket choklad, en bra buffétårta som du kan servera med en klick grädde. Tänk på att tårtbotten inte ska bli torr i ugnen utan ska vara ganska fuktig i mitten. Så anpassa ugnstiden efter det. Cirka 10-12 bitar 3 stora ägg 2,5 dl strösocker 0,75 dl rörsocker 2 tsk vaniljsocker 1 dl kakao 2 tsk bakpulver 1 tsk snabbkaffe (valfritt) 1 dl matolja (ex. rapsolja) 1 dl yoghurt (eller filmjölk, gräddfil, crème fraiche) 3 dl vetemjöl Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ba...