Idag delar jag med mig av ett bortglömt recept som har legat bland mina utkast alltför länge. Det handlar om underbart ljuvliga Chocolate chip cookies som man antingen bakar med mörk choklad och nötter eller istället gör Double Chocolate chip cookies, med både vit och mörk choklad.
100 g mjukt smör
50 g florsocker
1 ägg
200 g mjöl
5 g bikarbonat
5 g vaniljsocker
150 g mörk choklad (jag använde Marabou mörk)
150 g pecannötter/blandade nötter (kan även bytas ut mot 150 g vit choklad)
1 Blanda smöret med de två sockertyperna och ägget.
2 Blanda i mjöl, bikarbonat och vaniljsocker och gör en deg.
3 Grovhacka nötterna och chokladen och blanda i degen.
4 Gör 2-3 rullar med degen och ställ i frysen i 30 min så att degen stelnar.
5 Förvärm ugnen till 175 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper. Skär ut skivor och grädda i cirka 12-14 minuter.
Chao