Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från maj 18, 2014

baka.se rekommenderar mitt recept inför mors dag.

Jag såg idag på Facebook att  Baka.se rekommenderar mitt recept på frusen yoghurtcheesecake  till mors dag. Och jag måste säga att det är ett väldigt bra val faktiskt, för den är enkel att göra, kan förberedas kvällen innan, man kan variera bären men framförallt är den god och fräsch. Testa! Sen vill jag faktiskt ställa en fråga till er läsare, eftersom jag på sistone allt som oftast drabbas av beslutsångest. Så hjälp mig nu! Vad bakar jag härnäst, en saftig, mjuk Jordnötskaka med frosting eller en ljuvlig, saftig Kärleksmumstårta (till mors dag)? Chao

Mitt bidrag till månadens sötsak

Jag har bloggat om dessa goda Alfajores tidigare, men häromdagen bakade jag de igen! Så värt det. De är mitt bidrag till Månadens sötsak på Söta saker. Alfajores är en typisk sötsak som finns överallt i Chile, i varenda gathörn och konditori men kanske framför allt i hemmen i en hembakad version som enligt mig är de godaste. Den består av en mördegskaka fylld med dulce de leche rullad i kokosflingor. Det finns även en variant där man doppar de fyllda kakorna i mörk, smält choklad. Då ser de ut såhär: Man sätter ihop två delar som en liten hamburgare eller en fransk Macaron. Men ska jag jämföra med Macarons så är dem här busenkla att göra. Degen kan göras för hand eller med hjälp av en hushållsassistent. Ett tips är att färga degen med hushållsfärg eller pastafärg som är mer drygt och rulla dem i strössel i olika färger.   Alfajores (18 st) 100 g mjukt smör 1 st äggula 1 st ägg 1,5 dl strösocker 1 st citron, rivet skal 150 g Maizena 1 tsk bakpu...