Lördag och strax ska jag iväg och jobba och samtidigt vila upp mig från hemmets alla måsten. Stackars mannen som blir ensam med våra tre tänker jag. Men grejen är den att han är mer avslappnad än vad jag är, och han tar det lugnt och stressar inte alls upp sig på samma sätt som jag. Hmmmm..jag måste nog ta efter honom mer tror jag. Det här är ett gammalt, väl beprövat recept som jag har gjort många gånger, och ja, jag gör semlorna även när det inte är säsong. Man kan såklart variera fyllningen, som t.ex mosad banan, sylt eller äppelmos. Om man gör normalstora semlor blir det ungerfär 8-10 st, gör man minisemlor som jag oftast föredrar blir det c.a 18 st. Här ett inlägg med minisemlor . Recept c.a 18-20 st 75 g smör 2,5 dl mjölk 25 g jäst 65 g socker 1 tsk stött kardemumma lite salt c.a 430-450 g vetemjöl Fyllning 200 g mandelmassa c.a 1 dl mjölk 3 dl grädde Florsocker Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37° C (fingervarmt). Smula ne...