Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från november 11, 2012

Chokladsufflé med varm chokladsås

Lördag och jag åker snart iväg och jobbar. Efteråt smiter jag iväg och övar i kyrkan någon timme. Rösten måste hållas i trim.  Där finns en mindre lokal som jag får låna för att öva. Jag har övat där i flera års tid och jag är så glad att ha den möjligheten för hemma kan jag inte göra det i lugn och ro, mest för att det inte blir lugn och ro för dem som lyssnar, eller för grannarna.  Nästa vecka sjunger jag på en begravning och veckan därpå på ett dop. Det här är en ljuvligt god och lyxig dessert jag tycker att ni ska testa! Receptet jag har använt är från boken  Chokladpassion   av Jan Hedh. En mycket inspirerande bok för chokladälskaren. Jag har dock gjort ett litet avsteg från receptet. Originalreceptet innehåller nämligen mörk rom, det har jag alltså tagit bort. I boken fanns även ett recept på vaniljglass att servera till sufflén. Men den hann jag inte göra så jag köpte en god vaniljglass istället. Det krävs lite tankearbete eller främst...

Macarons

De här nyckfulla små bedragarna som blir till när de själva vill! Så många misslyckanden sådan besvikelse att jag knappt vågar baka dem men nu överdriver jag såklart och det är en sådan vacker solig dag inte alls mörk november som alla säger årets mörkaste månad och nu tror ni att jag tappat tråden men det jag ville komma till eller det jag ville prata om var... Macarons! En dag bad min fyraårige son mig att baka blåa Macarons. Mamma som var hemma på besök vände sig till mig "inte kan väl han äta blå makaroner?". Då upplyste jag henne om att min fyraåring är en belevad ung herre, han menade givetvis French Petit Macarons. Inte att förväxla med snabbmakaroner! Macarons 100 gram skållade och malda mandlar (finfinmalet ska det vara) 110 gram äggvitor (blir c.a 3 st äggvitor) som stått framme ett par timmar eller helst över natten. 4 msk socker 200 gram florsocker Fyllning Mjukt smör Florsocker Vaniljsocker eller citron/limesaft Jag har inte använ...

Fars dag

Till alla pappor därute, ni behövs! Hemma åt vi en Sachertårta som jag köpte hem. Den var god och ja den var finare men....den var inte lika god som den jag själv brukar baka. Det är sant! Fröken Luisas Sachertårta . Chao