Helgens sötsak består av en egenkomponerad ljuvlig, ja, jag säger ljuvlig pepparkakstårta. Den består av två mjuka pepparkaksbottnar med fyllning av mascarpone/lingon kräm. Kombinationen får mina smaklökar att njuta och jag drömmer mig bort... Sätt ugnen på 175 grader Recept cirka 10-12 bitar 150 g smör (äkta) 3 1/4 dl farinsocker 3 st ägg 2 1/4 dl filmjölk 2 tsk kanel 1 1/2 tsk mald kryddnejlika 1 1/2 tsk mald ingefära 1 tsk mald kardemumma 1 1/2 tsk bikarbonat 4 1/2 dl vetemjöl Gör så här Vispa smör och farinsocker luftigt. Rör ner äggen, ett ägg i taget under vispning. Häll ner filmjölk och kryddorna samt bikarbonat. Tillsätt vetemjöl. Vispa till en jämn smet. Smörj två formar, själv använde jag två st formar 20 cm i diameter men det fungerar med större, bottnarna blir plattare då. Häll smeten i formarna och grädda i cirka 25 min beroende på ugn och storlek på formen . Använd teststicka, är den torr inuti, är den klar. Låt bottnarna sva...