..som man kanske inte alltid funderar över, är att den som skapar boken, alltså den som bakar, matstylar och fotograferar (jag) också måste provsmaka. Jag provsmakar i alla stadier av ett bakverk. När bulldegen är rå och geggig, när kakdegen är smulig, när smeten fortfarande är en smet (god smet) och sedan efteråt när det gräddats klart och fortfarande är för varmt för att avnjutas. Jag bara gör det för att försäkra mig om att jag gjort rätt intalar jag mig, och inte lagt i salt istället för socker. Och så är jag är väldigt noga med hygienen också, en sked som jag slickat på får inte användas en gång till. Tänk vad många skedar som går åt...men regler är till för att hållas. Jag kanske är SOCKERBEROENDE tänker jag. Sockret triggar igång mitt belöningssystem och jag färdas tillbaka till då jag var barn och stod bredvid mamma som bakade. Jag minns att jag försökte höja mig över diskbänken för att få se det goda, och när hon inte såg doppade jag ett finger i smeten. Gott! Mi...