torsdag 9 maj 2013

Kladdkaketårta

Här har ni en härlig, mjukseg kladdkaketårta som jag gjorde till äldste sonens kalas! Den räcker till många & är enkel att baka. Ovanpå har jag spritsat grädden med en stor sprits, lagt strössel och hackad dajm. Jag gillar detta recept för att man inte behöver använda sig av en elvisp, utan det räcker med en vanlig handvisp. Först smälter man smöret i en kastrull och blandar sedan i resten av ingredienserna i samma kastrull. Så praktiskt när man snabbt vill ha något gott till fikat. Rekommenderas!



Recept
Sätt ugnen på 200 g. (gräddas i c.a 15 min)
200 g mjukt smör
200 g mörk choklad (Marabou fungerar bra)
4 ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

3 dl grädde, hårt vispad.
Strössel eller liknande

Smörj en springform 24 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör till en slät smet.
Tillsätt resten av ingredienserna direkt i kastrullen och blanda ordentligt. Fyll formen och grädda i 15 min. Låt kakan svalna helt, den ska vara kall innan du lägger på grädden och garnerar.

Chao