En ljuvlig moussetårta med knäckig dajmbotten, det är vad jag bjuder på idag. Här använde jag Dr Oetkers chokladbokstäver. Ibland improviserar jag. Som den gången jag använde pektin för första gången. Pektin. Jag hade pektin hemma, ett naturligt ämne från frukt och bär som stabiliserar som man kan ersätta gelatin med. Gelatin som ni vet, är gjort med animaliskt fett. Jag använde pektinet men tyckte att den påverkade smaken på moussen, den blev mer syrlig. Därför lade jag till extra florsocker så det blev ändå bra, men lite orolig hann jag bli. Dajmbottnen syns inte eftersom den var mindre än den tårtring jag använde för moussen, så moussen täckte över den på sidorna. Tårtan blev i varje fall väldigt god, hallonsmoussens lätt syrliga smak passar så bra med söt, knäckig dajmbotten och den känns inte alls för mäktig vilket är bra efter en tung middag. Dajmbotten 3 st ägg 2 msk farinsocker 1/2 dl ljus sirap 2 tsk vaniljsocker 1 dl mjöl 2 msk kakao 4 st dubbe...