söndag 2 september 2012

Banankaka med glasyr

Banana cake to die for!

När bananerna i fruktkorgen sjunger på sin sista vers, då de är bruna och mjuka och närheten till soporna bara handlar om sekunder, då ska man inte slänga dem. Nej, nej då ska man rädda de stackars övermogna bananerna och av dem skapa en fantastisk god och saftig banankaka.

Det har jag gjort och jag rekommenderar er varmt att ni gör detsamma. Den blir rätt stor också, borde räcka till 12-14 bitar och glasyren...mmmm.



Den här kakan smakar bäst kall.

Sätt ugnen på 175 g

Recept

4 dl råsocker
3 ägg
200 g smör
4 bananer (mosade)
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1,5 msk vaniljsocker
1-2 tsk kardemumma
5 dl vetemjöl

Vispa ägg och råsocker ljust och pösigt. 
Tillsätt smält smör.
Mosa bananerna, enklast och godast att använda mogna bananer som ger mer sötma. Tillsätt bananerna och sedan resten av ingredienserna under fortsatt vispning.

Fyll en smord form och grädda i c.a 40-45 min. Låt svalna.

Glasyr
150 g mjukt smör
2,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula

Vispa det mjuka smöret tillsammans med vaniljsockret och äggulan. Tillsätt florsockret som du passerar genom en sil. Vispa tills du får en jämn smet.
Bre på glasyren.

Ha en fin vecka!

Chaoo