tisdag 11 september 2012

Pumpakaka med glasyr

Godaste pumpakan att bjuda på i höst! Den är saftig och kryddig i smaken, alldeles perfekt för den mörka, kalla årstiden som närmar sig.




  Man kan även göra cupcakes av samma recept men tiden i ugnen förkortas. Här ser ni bilder från förra året, eller var det året före det? Det var i alla fall Halloween, så mycket minns jag.



Små söta spöken i Marshmallowfondant, den billigare typen av sugarpaste men som fungerar lika bra.



Recept pumpakaka
Sätt ugnen på 175 g

200 g pumpa, skalad & finriven
100g mjukt smör
2,5 dl socker
3 ägg
skalet av 1 apelsin, finrivet
1,5 tsk kanel
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl

Skala och finriv pumpan.
Vispa mjukt smör med socker och tillsätt äggen, ett i taget. 
Tillsätt övriga ingredienser under vispning, pumpan sist.
Fyll smeten i en smord form c.a 24 cm i storlek blir bra. Grädda c.a 35-40 minuter beroende på ugnen. Använd en teststicka för att försäkra dig om att den är klar. Låt kakan svalna innan du brer på glasyren.

Cream cheese frosting
200 g philadelphiaost
25 g mjukt smör
c.a 2 dl florsocker
Saft av 1 lime (alt. 1-2  tsk vaniljsocker)

Vispa ihop ingredienserna och låt stå i kylskåpet ett tag innan du använder den.

Chaoo