Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från september 9, 2012

Pumpakaka med glasyr

Godaste pumpakan att bjuda på i höst! Den är saftig och kryddig i smaken, alldeles perfekt för den mörka, kalla årstiden som närmar sig.    Man kan även göra cupcakes av samma recept men tiden i ugnen förkortas. Här ser ni bilder från förra året, eller var det året före det? Det var i alla fall Halloween, så mycket minns jag. Små söta spöken i Marshmallowfondant , den billigare typen av sugarpaste men som fungerar lika bra. Recept pumpakaka Sätt ugnen på 175 g 200 g pumpa, skalad & finriven 100g mjukt smör 2,5 dl socker 3 ägg skalet av 1 apelsin, finrivet 1,5 tsk kanel 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl Skala och finriv pumpan. Vispa mjukt smör med socker och tillsätt äggen, ett i taget.  Tillsätt övriga ingredienser under vispning, pumpan sist. Fyll smeten i en smord form c.a 24 cm i storlek blir bra. Grädda c.a 35-40 minuter beroende på ugnen. Använd en teststicka för att försäkra dig om att den är klar. ...