Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från april 29, 2012

Chokladbiskvier

God morgon! Nu har jag en liten Facebookknapp på höger sidospalt som ni kan "gilla". Den leder till min Facebooksida som jag regelbundet uppdaterar. Men den verkar helt övergiven, inte många som gillar den alls verkar det som och det får mig att börjar undra om jag har gjort rätt, om det verkligen  går  att gilla den? Så jag vill be er läsare om en liten tjänst; kan någon vänlig läsare testa knappen och tala om för mig om den fungerar? Förresten, här har ni ett recept på något som är mycket gott, chokladbisvier! Jag har vanligtvis en ljummen relation till biskvier, så det var verkligen en positiv överraskning jag fick när jag smakade på den första.  De blev faktiskt riktigt goda och kan och bör inte alls jämföras med de man köper på något konditori. Jag vet inte riktigt vad det är som gör att det blir godare med hembakade godsaker. Är det ingredienserna man använder eller är det kärleken man lägger ner på bakningen? Svaret på det förblir obesv...

Vaniljmoussetårta med mandariner och mariekexbotten

Här presenteras helgens tårta, ljuvlig vaniljmousse med söta mandarinklyftor som legat i lag, i kombination med Mariekex botten (som iofs inte ligger på botten), & med ett chokladband runt tårtan. Obs: man behöver inte göra chokladbandet runt tårtan, blir väldigt gott ändå! Liten uppdatering : självklart kan man göra bottnen först på formen, sen fyller man på med moussen och fryser in den. Men jag var lite knäpp när jag gjorde denna, så det blev tvärtom! Recept 5 gelatinblad 1 vaniljstång 4 äggulor 2 dl socker 200 g Philadelphiaost 4 dl grädde 4 äggvitor 1 burk avrunna mandarinklyftor Botten c.a 20 Mariekex c.a 100 g smör -Lägg gelatinbladen i vatten så att de mjukas upp. -Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en skål tillsammans med äggulorna, sockret och  philadelphiaosten, vispa ihop till en jämn ljus och luftig smet. -Vispa grädden loch vänd ner den i äggulesmeten. -Häll ut det mesta av vattnet och smält gelatinbl...