torsdag 3 maj 2012

Chokladbiskvier

God morgon!
Nu har jag en liten Facebookknapp på höger sidospalt som ni kan "gilla". Den leder till min Facebooksida som jag regelbundet uppdaterar. Men den verkar helt övergiven, inte många som gillar den alls verkar det som och det får mig att börjar undra om jag har gjort rätt, om det verkligen går att gilla den? Så jag vill be er läsare om en liten tjänst;
kan någon vänlig läsare testa knappen och tala om för mig om den fungerar?

Förresten, här har ni ett recept på något som är mycket gott, chokladbisvier!
Jag har vanligtvis en ljummen relation till biskvier, så det var verkligen en positiv överraskning jag fick när jag smakade på den första. 

De blev faktiskt riktigt goda och kan och bör inte alls jämföras med de man köper på något konditori. Jag vet inte riktigt vad det är som gör att det blir godare med hembakade godsaker. Är det ingredienserna man använder eller är det kärleken man lägger ner på bakningen?




Svaret på det förblir obesvarat än så länge men lita på mig när jag säger att biskvierna blev supergoda!

Biskvier c.a 30 st

Botten

400 g mandelmassa
3 äggvitor
2 dl socker

Sätt ugnen på 175 g

Riv mandelmassan fint och blanda med äggvitorna och sockret. Vispa ett par minuter till en jämn smet. 
Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt, ungerfär en matsked, och grädda i c.a 13 min eller tills de blivit ljusbruna. 
Låt svalna.
Om bottnarna inte lossnar kan man vända bakplåtspappret nedåt och pensla baksidan med lite kallt vatten, så lossnar de enkelt.

Fyllning
200 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl florsocker (smaka av tillsätt ev. mer om det behövs)
3 äggulor
2-3 tsk kakao

Vispa samman ingredienserna till en jämn smet. Ställ i kylskåpet så att den stelnar lite. 
Fyll sedan undersidan (platta sidan) av bottnarna. Försök att få dem lite toppiga med hjälp av fyllningen.
Ställ dem i kylskåpet så att fyllningen blir kall.

Överdraget
400 g mörk choklad

Smält chokladen försiktigt i micron eller i en skål över en kastrull med sjudande vatten (vattenbad). Låt chokladen svalna något. Doppa försiktigt biskvierna och låt överflödet av choklad rinna av. Ställ i kylskåpet och låt chokladen stelna.

Chaoo

2 kommentarer:

  1. Fina biskvier! Jag gillar dig och det fungerar :)

    SvaraRadera
  2. Den funkar :)) Däremot är den lite "osynlig" uppe i hörnet, hade själv inte lagt märke till den om du inte påtalat den :))

    /Therese

    SvaraRadera