fredag 16 september 2016

Yoghurtmuffins med choklad

I dag delar jag med mig ett recept på Yoghurtmuffins med chokladknappar. Inspirationen har jag hämtat från den franska yoghurtkakan som innehåller olivolja, men mina har jag gjort med rapsolja.

Det är ett enkelt recept, ett vardagsrecept till mellis eller kvällsfika, som inte tar lång tid att baka, och som ungarna älskar. Det är någonting med de där chokladknapparna :) som får deras ögon att blinka. Det går att variera toppingen med bär eller nötter.


Cirka 20 muffins/en mellanstor kaka

3 ägg
3 dl strösocker
1 citron, rivet skal
2 tsk vaniljsocker
2 dl yoghurt naturell
1 dl rapsolja eller olivolja
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Chokladknappar, nötter eller bär


  • Sätt ugnen på 175 grader och förbered antingen en form c.a. 25 cm i diameter eller muffinsformar.
  • Vispa ägg och socker fluffigt.
  • Rör ner resten av ingredienserna i tur och ordning och vispa till en jämn smet. Ha sist i vetemjölet.
  • Rör ner smeten i muffinsformarna eller i en smord form och ha i chokladknapparna. 
  • Grädda i c.a. 18 minuter om det är muffinsformar. Låt de bli lätt gyllenbruna på ovansidan. Tänk på att det tar längre tid att grädda om du använder en kakform. Testa gärna med en sticka, smeten ska vara torr inuti.


Trevlig helg på er!