torsdag 25 september 2014

Försäljningen av min bok har kommit igång, sakta men säkert...

Är glad idag trots att det regnar hårt utanför mitt fönster. Men är inte regn, rusk och höst ändå lite magiskt? För mig är denna tid min mest kreativa, då idéerna trängs i mitt huvud och jag får verkligen hålla mig för att inte försöka förverkliga de alla.


DITO


ADLIBRIS

Idag är jag glad och tacksam över att min bok 12 sydamerikanska bakverk och desserter nu börjat sälja, det tog ett tag vilket jag förstod att det skulle göra men nu går det framåt sakta med säkert. Boken säljs, det finns dem som köper den. Bara en sån sak.

HÄR kan ni läsa mer information om boken som bla. innehållsförteckningen.

Jag ska i dagarna lägga upp ett smakprov på smakprov.se ifall ni vill kika lite i boken och dessutom kommer jag att lägga upp boken, den engelska och spanska versionen på Amazon. Japp. Just nu väntar jag på nya bokomslag. Sen är tanken att avsluta min kommande bok 12 mjuka kakor (med glasyr). Som sagt, en mycket kreativ period.

Ha en fin dag :)

Paulina

söndag 21 september 2014

Kärleksmums/Mockarutor i långpanna

Att baka en kaka och använda ugnens långpanna som form är ett smart sätt att baka till många. Det blir ungefär 35-40 bitar beroende på hur stora bitar man skär ut.

Idag delar jag med mig av en av mina mjuka favoritkakor nämligen Kärleksmumskaka eller som den också kallas för Mockarutor eller Snoddas. Den är på sätt och vis den mörka motsvarigheten till Silviakaka i långpanna.


Kaka

  • 6 ägg
  • 4 dl socker
  • 200 g mjukt smör
  • 2 dl rapsolja eller annan smakneutral matolja
  • 1 dl mjölk
  • 6 tsk bakpulver
  • 6 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kakao
  • 6 dl vetemjöl
Glasyr
  • 300 g smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 1/2 dl kaffe
  • 1 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
Garnering
  • kokosflingor

Kaka
Smörj eller klä en långpanna cirka 35*40 cm med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör ner mjukt smör och sedan resten av ingredienserna. Vispa till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i cirka 15-20 minuter beroende på ugn. Kakan ska vara torr inuti.
Låt kakan svalna.

Glasyr
Smält smöret i en kastrull och rör ner resten av ingredienserna. Rör om till en jämn glasyr.
Låt glasyren svalna.
Häll glasyren över kakan och bre ut den jämnt.

Garnering
Häll kokosflingor över hela kakan.
Ställ långpannan i kylskåpet så att glasyren får rätt konsistens. 
Skär ut rutor i önskad storlek.