Jag flyttar upp receptet som jag publicerade 2014! av den ljuvliga Upside down apple cake eller på svenska Upp-och nervänd äppelkaka. Den förtjänar att fler på syn på den! Namnet syftar på att man gräddar kakan (i en stekpanna eller en springform) och sedan vänder på den vid servering, så att äppelskivorna som hamnat på botten, hamnar i en fin form på ovansidan av kakan. Innan man häller smeten i formen med så gör man en karamellsås, ovanpå den lägger man sedan äppelskivorna. Stekpannan/formen behöver inte smörjas in innan eftersom karamellsåsen hindrar kakan från att fastna. Den här kakan går att variera med äpplen, persikor eller ananas och man kan äta den som den är eller med en klick vaniljvisp eller vaniljglass. Behöver jag säga att den är god :) Jag har gräddat kakan i en stekpanna, den får en fin form då, tycker jag. (10-12 bitar) Karamellsås ½ dl rörsocker 1 tsk kanel ½ tsk kardemumma 100 gram smör Fyllning 3 st äpplen, skala...