Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från oktober 7, 2012

Tobleronekladdkaka

Det här receptet komponerade jag efter att min äldste son vunnit en gigantisk Toblerone på Gröna Lund för ett par år sedan. I början var det kul liksom, att kunna äta så mycket Toblerone men efter ett tag blev jag förbannad på att se det gula Tobleronepappret överallt hemma. Då tröttnade jag och blev kreativ. Här har ni resultatet. För chokladälskaren, en krämig kladdkakevariant som serveras med vispad grädde eller vaniljglass. Sätt ugnen på 175 g Recept 125 g smör 1/2 dl farinsocker alt. råsocker 3 ägg 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 2 msk kakao 1, 5 dl vetemjöl 200 g toblerone Vispa mjukt smör och farinsocker luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget, vispa. Tillsätt övriga ingredienser utom tobleronen, vispa. Smält tobleronen försiktigt i mikrougn eller vattenbad. Blanda chokladen i smeten och vispa jämnt. Grädda den i c.a 15-18 min, den ska vara rätt kladdig inuti när du tar ut den ur ugnen. Njut! Chao!

Kanelbullar

Härlig måndag & jag ser fram emot en ny vecka fylld av positiv energi & lust! Och jag önskar er detsamma! Häromdagen var det kanelbullens dag. Jag brukar för det mesta strunta i sådana dagar då man förväntas äta en viss sötsak, för jag vill kunna välja själv när jag äter något gott och vad jag ska äta. Men nu blev det så att jag ändå köpte med mig 6 st stora konditoribullar hem den dagen efter det att sambon ringt och bett mig handla på väg hem. Som ni vet, jag har sagt det förr så kan man inte jämföra konditoribullar med hembakade...det man bakat hemma med kärlek och äkta smör smakar helt enkelt bättre. Deg c.a 17-18 st 25 g jäst för söt deg 75 g smör 2 1/2 dl mjölk 1/2 dl strösocker 1 krm salt 1 tsk kardemumma c.a 7 dl vetemjöl Fyllning tips, snåla inte med fyllningen...överdriv lite grann istället.. Mjukt smör Kanel Strösocker 1 ägg för pensling Pärlsocker Gör såhär Smula sönder jästen i en skål.  Smält smöret i en skål och häll i...