Moussetårtor är så himla gott! Jag har någon slags faiblesse för just såna tårtor. De passar perfekt efter en god middag, är inte för mäktiga och kan kombineras på många olika sätt. De är egentligen inte så svåra att göra även om det är flera steg att följa. Botten 125 g mjukt smör 2 1/4 dl socker 1 msk sirap 2 st ägg 1,5 dl vetemjöl lite salt 2 tsk vaniljsocker 1 dl kakao Mousse 6 gelatinblad 1 1/4 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 äggulor 250 g mascarponeost 1/2 dl tropisk juice, koncentrerad 4 dl vispgrädde (varav 1 dl används för att smälta gelatinbladen). Gelé 3 passionsfrukter 2 dl passionsfruktjuice /tropisk juice) inte koncentrat 3 gelatinblad Botten Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen ett i sänder. Vänd ner mjöl, salt, vaniljsocker och kakao och blanda väl. Bred ut i en smörad, bröad springform, 26 cm i diameter. Grädda i 175 grader, 18 min. Låt svalna, ta inte bort sidorna av springformen. Mousse Lägg 6 gelatinblad i...