Mmmmmm...jag drömmer mig bort. Jag var i femårsåldern, min bror ett par år äldre. Vi stod på vakt med varsin tesked i handen. Mamma bakade Dulce de leche fylld rulltårta. När hon vände sig bort smög vi fram och tog en av den goda kolan. En stor tesked Dulce de leche som vi slickade i oss och som varade länge eftersom den var så seg.. Idag är jag sjuk. Förkyld och då far tankarna iväg till något gott. Av någon anledning tänker jag på de där plåtburkarna med Dulce de leche som vi oftast hade hemma då jag var barn. Man köper en burk kondenserad mjölk, som är som tjock, väldigt söt mjölk. Det är när man har kokat den ett par timmar som innehållet förvandlas till en seg, välsmakande kola. Man behöver förresten inte koka burken. Den kondenserade mjölken kan man ha på vitt, rostat bröd eller som fyllning till pannkakor eller till den ljuvliga Torta tres leches/Tremjölktårta Dra bort pappret runt burken och koka den 3 timmar i kastrull, det brukar vara lagom. Fyll på med vatt...