Torta trés leches är en sydamerikansk tårta som inte görs på vanligt sätt, men något av de ljuvligaste jag har smakat på länge! Den heter Torta trés leches, på svenska; "tremjölkstårta". Namnet syftar på att det i tårtan används tre sorters mjölkprodukter, nämligen kondenserad mjölk, evaporerad mjölk och grädde. Man skär inte tårtbottnen i delar och fyller den, som en vanlig tårta, utan häller den blandade mjölkblandningen ovanpå tårtbotten, och låter den suga åt sig den. Först behöver man sticka en massa minihål ovanpå tårtan, så att mjölblandningen får sugas in. Resultatet är en otroligt saftig och god tårtbotten som man kan täcka med grädde. Tårtbotten 5 ägg 3 dl socker 1,5 dl potatismjöl 1,5 dl vetemjöl 2 1/2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker En form 24-26 cm i diameter blir bra till detta recept. Fyllning 1 burk kondenserad mjölk 397 g 1 burk evaporerad mjölk 410 g 3 dl grädde finrivet skal av 1 apelsin 1/2 ts...