onsdag 12 februari 2014

Inför alla hjärtans dag...

Med allt som händer runt omkring mig finns det en risk att denna dag, kärlekens dag då vi visar hur mycket vi tycker om varandra, liksom passerar obemärkt förbi. Men det behöver den inte göra för er! Jag har samlat ihop några favoritrecept som är enkla att baka och som passar perfekt till Alla hjärtans dag-fikat.

Min ljuvliga After Eightkladdkaka


Min älskade Citronmarängpaj


Min saftiga Torta tres leches eller Tremjölkstårta.




Min lena Chokladmousse


Lite kärlek blir det nog i alla fall...

Ha en fin Alla hjärtans dag allihopa!

Chao





söndag 9 februari 2014

Fluffiga vita moln och världens godaste sås!

"Mamma, jag vill ha en tårta med världens godaste sås och med vita fluffmoln på!"


När Sebastian fyllde år bad han om en specifik tårta men eftersom han inte visste namnet så beskrev han det på det sätt han kunde. Det Sebastian menade med "världens godaste sås" är Dulce de leche och "vita fluffmoln" är maräng eller Fluffy white frosting eller italiensk maräng. Kärt barn har många namn.

Det är helt enkelt en maräng som vispas där man tillsätter sockerlag (socker och vatten som kokas) vilket gör att marängen blir fast, glänsande och går att spritsa med. Man kan färga marängen också, det blir ganska snyggt. Väljer man att göra Fluffy White Frosting med råsocker eller farinsocker får marängen en fin champagnefärg.

Här är receptet, det räcker till en mindre tårta. Gör dubbel sats om det är en stor tårta som ska täckas. För att det ska bli snyggt och riktigt fluffigt ska man använda sig av mycket maräng. 

Chao