fredag 11 april 2014

Peanutfudge/Jordnötsfudge med kondenserad mjölk

Lagom till helgen vill jag dela med mig av ett recept på ljuvlig fudge som är enkel att göra och innehåller få ingredienser. Man blandar och värmer jordnötssmör och kondenserad mjölk och rör sedan i vit choklad som får smälta i smeten. Så avslutar man med att tillsätta vaniljsocker och garnering om man vill. Det enda man ska tänka på är att smeten ska vara under ständig omrörning när den värms och vara försiktigt med att den inte bränns i botten av kastrullen.


Cirka 20 bitar

Fudge
1 st burk kondenserad mjölk
1 1/4 dl Jordnötssmör, mjuk eller crunchy är en smaksak
50 g vit choklad
2 tsk vaniljsocker

Garnering
Hackade jordnötter (eller valfria nötter)

*Tips på garnering: havssalt, strössel.

Förbered en liten form cirka 25*15 cm, med bakplåtspapper.
Fudge: Häll den kondenserade mjölken i en tjockbottnad kastrull.
Rör ner jordnötssmöret och värm smeten på medelvärme. Rör om hela tiden. Dra bort kastrullen från värmen när botten på kastrullen syns när man drar med en slev.
Bryt chokladen i bitar och släpp ner dem i den varma fudgen, rör om.
Tillsätt vaniljsocker och blanda väl.
Häll ner fudgen i formen och garnera med hackade jordnötter.
Låt fudgen svalna.
Ställ formen i frysen tills den har stelnat.
Skär ut rutor.

Chao