Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från mars 2, 2014

Alfajores

Idag tänkte jag dela med mig av receptet på Alfajores, som kommer att finnas med i den kommande boken/e-boken, bland en massa andra sydamerikanskt inspirerade bakverk och desserter. De här hittar man överallt i Chile och i andra sydamerikanska länder och jag har ingen aning hur många jag åt under åren jag bodde i Chile.. Alfajores är en typisk mördegskaka fylld med Dulce de leche. Efter man har fyllt kakorna kan man rulla dem i kokosflingor eller göra variant nummer 2 där man doppar de fyllda kakorna i mörk, smält choklad. Då ser de ut så här: Man sätter ihop två delar som en liten hamburgare, eller en fransk Macaron. Men om jag jämför med Macarons så är dessa busenkla att göra. Degen kan göras för hand eller med hjälp av en hushållsassistent. Ett tips är att färga degen med hushållsfärg eller pastafärg som är mer drygt och rulla dem i strössel i olika färger. Alfajores cirka 18 st 100 g mjukt smör 1 st äggula 1 st ägg 1,5 dl strösocker 1 st citron, rivet s...