Fortsätt till huvudinnehåll

Inlägg

Visar inlägg från februari 15, 2015

Köksapparater till mitt hem

Köksapparaterna hemma hos mig börjar bli gamla och trötta. Det handlar framför allt om brödrosten och köksassistenten. De har liksom gjort sitt, funnits troget vid min sida. Men nu på sista tiden har jag lagt märke till saker och ting. Brödrosten antingen bränner brödskivorna eller rostar dem helt ojämnt. Detta är inte bra, brödrosten är en apparat vi använder varje morgon och jag vet inte hur många brödskivor jag varit tvungen att slänga. Köksassistenten då! Den har haft sin gyllene period. Den fanns vid min sida när jag gjorde bakboken som ni säkert minns. Den fungerade alltid, men nu har det nog blivit dags att ta farväl av den med. Det tar nämligen en evighet att vispa grädden och när jag bakar bröd eller bullar, åker degkrokarna upp när degen blir för trög. Nej detta går inte. Dags för nytt! En Dualit brödrost i rostfritt polerat silver från Culina ... .. där man kan köpa till ett extra toastgaller för att grilla speci...

Klassisk rulltårta

Häromdagen skulle vi få ett spontant fikabesök. Jag gjorde mig i ordning för att gå ut och köpa fikabröd. Men så tänkte jag efter: det måste ju finnas något gott som jag snabbt kan baka? Då kom jag att tänka på rulltårtan. Och att jag hade både hallonsylt och en burk kokt kondenserad mjölk ( Dulce de leche) i kylen. Här finns kokanvisningar till Dulce de Leche . Rulltårtan går väldigt snabbt att göra. Man vispar snabbt ihop ingredienserna, lägger bakplåtspapper i en långpanna med höga kanter och häller över smeten. Kakan gräddas i cirka 5 minuter. Sen är det bara att vända kakan med pappret under, över ett nytt bakplåtspapper. Sen drar man försiktigt bort pappret den gräddades på, brer över fyllningen och rullar ihop den.  Och låter den svalna :) Och det blir såklart mycket godare än köpt fika! Rulltårtebotten 3 ägg 2 dl socker 2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1/2 dl mjölk eller grädde Fyllning Dulce De Leche/Sylt/Marmelad/N...