onsdag 5 februari 2014

Dagens skörd...tårtbottnar och pumpakaka med glasyr.

Ni vet väl att det finns ett bra recept för tårtbottnar här på bloggen, som är det recept jag utan undantag använder när jag ska baka en klassisk tårta. Här hittar du den.


Tårtbottnarna som jag bakade idag blev höga och jämna. De småskavanker man ser på ovansidan är ingenting som kommer att märkas efteråt.

Den här Hello Kittytårtan bakade jag för ett par år sedan till min guddotter som blev väldigt förtjust. Vill man efter man har fyllt tårtan och spacklat den, lägga ett lock på tårtan kan man göra det med MMF. MMF är en fondant som till skillnad från marsipanlock, är nötfri. Den är baserad på Marshmallow och florsocker.

Sen har jag också bakat Pumpakaka med glasyr. Receptet går att finna här på bloggen, men denna har jag förbättrat och kommer att finnas med i boken.

Chao

söndag 2 februari 2014

Leche nevada/Snöägg

Om någon frågar mig om min favoritdessert så finns det en stor chans att jag svarar Snöägg! Eller Leche nevada på spanska, en dessert min mamma alltid gör kring jul, men då i en liten långpanna med persikobitar i och garnerar med hackade valnötter. Det här är min egen variant. Desserten består av sjuden maräng i en god vaniljsås, den är enkel och så god. Den kommer att ingå i den sydamerikansk inspirerade kapitlet i bakboken, även om den egentligen har fransk ursprung men det gör väl inget :)


Till höger på bloggen har jag äntligen efter en hel del fixande fått upp Facebookknappen och även Instagram. Ni får mer än gärna följa mig där!

Köp min e-bok 12 sydamerikanska bakverk och desserter. Boken innehåller de 12 mest typiska syd/latinamerikanska recept, anpassade efter svenska mått.

Klicka här


Chao