Frestar med en liten godsak jag planerar att baka till helgen... Recept botten 300 g mandelmassa 3 äggvitor 1,5 dl socker Gör såhär Sätt ugnen på 175 g Riv mandelmassan fint och blanda med äggvitorna och sockret. Vispa ett par minuter till en jämn smet. Tillsätt smeten i en smord form (eller med bakplåtspapper) med löstagbara kanter och grädda i c.a 13 min eller tills den blivit ljusbrun. Låt bottnen svalna och ta ut den ur formen. Jordgubbsmousse 200 g jordgubbar (eller valfria bär) ½ dl vatten ½ dl socker 4 st gelatinblad 100 g färskost (använde kesella) 1 dl florsocker 3 dl vispgrädde Gör såhär Lägg gelatinbladen i en skål med vatten så att bladen blir mjuka. Koka upp jordgubbarna tillsammans med 1/2 dl vatten och 1/2 dl socker i en liten kastrull. Mixa/mosa jordgubbarna till puré och låt svalna. Häll ut det mesta av vattnet där gelatinbladen ligger och smält bladen i micron eller över vattenbad. Tilsätt det smälta gelatinet i pu...