Recept botten
300 g mandelmassa
3 äggvitor
1,5 dl socker
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 g
Riv mandelmassan fint och blanda med äggvitorna och sockret. Vispa ett par minuter till en jämn smet.
Riv mandelmassan fint och blanda med äggvitorna och sockret. Vispa ett par minuter till en jämn smet.
Tillsätt smeten i en smord form (eller med bakplåtspapper) med löstagbara kanter och grädda i c.a 13 min eller tills den blivit ljusbrun.
Låt bottnen svalna och ta ut den ur formen.
Låt bottnen svalna och ta ut den ur formen.
Jordgubbsmousse
200 g jordgubbar (eller valfria bär)
½ dl vatten
½ dl socker
½ dl vatten
½ dl socker
4 st gelatinblad
100 g färskost (använde kesella)
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
100 g färskost (använde kesella)
1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
Gör såhär
Lägg gelatinbladen i en skål med vatten så att bladen blir mjuka.
Koka upp jordgubbarna tillsammans med 1/2 dl vatten och 1/2 dl socker i en liten kastrull.
Mixa/mosa jordgubbarna till puré och låt svalna.
Häll ut det mesta av vattnet där gelatinbladen ligger och smält bladen i micron eller över vattenbad.
Tilsätt det smälta gelatinet i purén.
Blanda färskost och florsocker med purén, vispa till en jämn smet.
Vispa grädden separat, fluffig, och tillsätt den i smeten så att det blir jämnt blandat.
Låt moussen stelna något i kylskåpet innan du brer den över biskvibottnen.
Garnera eventuellt med bär och mandelflarn.
Chao
Måste prova!
SvaraRaderaKram Mariette
Ser väldigt gott ut!
SvaraRadera