lördag 15 november 2014

Havrekakor med choklad

Hallå! Hoppas att ni mår bra och inte har börjat känna den där stressen som brukar komma i slutet på året då så mycket ska göras, handlas, bakas och ätas.

Idag bjuder jag på enkla och goda Havrekakor med choklad, som bakas snabbt när det där välkända suget efter något sött vaknar till. För att lyckas med detta recept krävs det i stort sett att man blandar ingredienserna  till en smidig deg och sen gräddar dem.


  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk bakpulver
  • 3/4 dl rörsocker
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3-4 msk rapsolja
  • 150 g mörk choklad, hackad i småbitar


    Gör så här

    • Förvärm ugnen till 200 grader och ställ fram en plåt klädd med bakplåtspapper.
    • Blanda de torra ingredienserna först och tillsätt sedan ägget och oljan. 
    • Blanda sist i den hackade chokladen. Gör små bollar och lägg dem på plåten.
    • Grädda i 10-12 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg.