Finns det något ljuvligare än marängtårta? Jag tycker inte det :) Här är ett recept på marängbottnar, vad ni sen fyller dem med, får ni själva välja. Ett tips är att kolla in kategorin Moussetårtor och Cheesecake. Där finns olika recept att välja mellan. Det här marängen är en varmvispad maräng som får mer stadga och passar fint till just bottnar. Man vispar den i en aluminiumskål över en kastrull med sjudande vatten, så kallad vattenbad. Man vispar äggvitorna och sockret tills sockerkristallerna har smält helt. Man kan känna marängen mellan fingrarna, den ska kännas len, eller göra som jag brukar göra och smaka med en ren tesked. Sockret ska inte kännas alls i munnen. 8 äggvitor 4,5 dl strösocker 1/2 tsk pressad citronsaft Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och rita cirklar i den storlek du vill ha marängbottnarna. Ställ en kastrull med vatten för att koka. Separera under tiden äggvitorna och äggulorna. Var noga med att inte få äggula i äggvitan. Rör ner ...