torsdag 19 juni 2014

Gott till midsommar

Imorgon är det midsommar och jag vet inte hur det ser ut i andra delar av landet men här i Stockholm, bara öser regnet ner.

Vill ändå dela med mig av några baktips inför morgondagen och jag tänker först och främst maräng, som är så gott, luftigt och perfekt till en vacker sommardag (?).


Fransk marängtårta

Budapestrulle

Marängtårta med lemoncurdmousse

Marängtårta med hallonmousse

Trevlig midsommar!

Chaotisdag 17 juni 2014

12 st sydamerikanska bakverk och desserter- elektronisk bok

Vill berätta hur det går med skapandet av boken för er som väntar. Boken har delats upp i 4 delar, det blir en receptserie kan man säga, och den kommer ut i elektroniskt form till en början. Varje bok innehåller 12 recept av samma slag, och man kan ladda ner e-boken och läsa recepten i mobilen, surfplattan eller datorn, smidigt va!

I dagarna skriver jag på ett avtal med en eboksdistributör och efter det tar det ett par veckor innan boken kan köpas. Den första delen i serien heter "12 sydamerikanska bakverk och desserter" och den innehåller mina absoluta och mest goda recept. Lovar!

Sedan vet jag att många vill ha boken i fysisk form, och det kommer att bli så, men först testar vi eboksformatet, som jag själv tycker är väldigt smidigt. Jag brukar för det mesta baka med surfplattan eller mobilen bredvid, där jag läser ur ett recept.

Här nedan ett par bilder på godsaker ur boken:

Chilenitos


Söta piroger med kvitten/philadelphiaostfyllning (membrillo)


Chao